Τουσκ: Απευθύνει έκκληση στον Τραμπ για την κλιματική αλλαγή

«Σας παρακαλώ, μην αλλάζετε το (πολιτικό) κλίμα προς το χειρότερο».

Αυτό έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Twitter απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, σε μία έκκληση για να μην αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε προηγουμένως αναφέρει, επίσης μέσω του Twitter, πως θα ανακοινώσει στις 15:00 (τοπική ώρα) την απόφασή του για το αν θα αποχωρήσει ή όχι από τη συμφωνία του Παρισιού για τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ θα κατέφερε ισχυρό πλήγμα στη δυναμική που δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή αυτής της ιστορικής συμφωνίας τον Δεκέμβριο 2015, η οποία κατέστη δυνατή κυρίως λόγω της υποστήριξης που παρείχαν σ’ αυτή οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές του κόσμου, η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενός φόρουμ στο Βερολίνο πως, «αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να αποσυρθούν, το κενό που θα αφήσουν θα πρέπει να καλυφθεί. Θα συναντήσω απόψε τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι», πρόσθεσε, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο Μίνα Αντρέεβα.

Στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται πριν φθάσει απόψε στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της κινεζικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα συνεχίσει να τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε κατά τη συμφωνία του Παρισιού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα