Τους αποκλεισμένους κτηνοτρόφους της Κύμης επισκέφθηκε ο Αποστόλου

Κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή της Κύμης Εύβοιας, οι οποίες ήταν αποκλεισμένες από το χιόνι επί μέρες, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους – ιδιοκτήτες τους, αλλά και φορείς της περιοχής, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Είναι γεγονός ότι μια μερίδα κτηνοτρόφων σε περιοχές της χώρας μας, όπως η Κύμη την οποία επισκεπτόμαστε σήμερα, χτυπήθηκαν πολύ από την τελευταία κακοκαιρία με τα χιόνια και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αυτή την ώρα βρισκόμαστε στη φάση της διαπίστωσης και της εκτίμησης των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος. Όπου υπάρχει απώλεια ζωικού πληθυσμού θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ. Όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών θα φροντίσουμε να υποβάλλουμε φάκελο για ΠΣΕΑ. Διερευνούμε όμως και τις δυνατότητες να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση (από de minimis ή άλλα μέτρα) για την απώλεια εισοδήματος και τα αυξημένα κόστη ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες που ήταν αποκλεισμένες επί πολλές ημέρες.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα