Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αναγνωρίζουμε μόνο έξι μίλια και μόνο γι΄ αυτά υποβάλουμε σχέδιο πτήσης

Απάντηση στην τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής, όπου χαρακτήρισε την Πέμπτη θετική την κίνηση της Τουρκίας να καταθέσει για πρώτη φορά αίτημα εισόδου στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, έδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του εκπροσώπου του.

Ειδικότερα, η απάντηση από την Τουρκία στον έλληνα υπουργό Άμυνας ήρθε μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. «Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική» σημείωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος αξιωματούχος.

«Όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα πρέπει να ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο μιας άλλης χώρας. Η χώρα μας φυσικά αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Καμμένος: Τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ρύθμισης για την καταβολή των αναδρομικών στην Ολομέλεια της Βουλής σημείωσε πως για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν την άδεια της Ελλάδας για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου το οποίο προβλέπει μέτρα για την αποφυγή των εντάσεων της ημέρες εορτών.

«Σήμερα (σ.σ. χθες), ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα