Τουρκικό κατασκοπευτικό στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ έστειλε η Άγκυρα

Τα μάτια της στην Αν Μεσόγειο έχει διαρκώς στραμμένα η Τουρκία και πιο ειδικά στις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αφού σύμφωνα με τον ερευνητή AegeanHawk (AegeanHawk@AegeanHawk) τουρκικό αεροσκάφος κατά πάσα πιθανότητα ναυτικής συνεργασίας τύπου CN235M-100 πέταξε νότια της Κύπρου σε μικρή απόσταση από το ερευνητικό πλοίο Ocean Investigator που έχει ναυλωθεί από την εταιρεία ΕΧΧΟΝ Mobil.

Το συγκεκριμένο σκάφος έχει ναυλωθεί από την αμερικανική εταιρεία για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στην περιοχή του οικοπέδου 10 προετοιμάζοντας το έδαφος για την μελλοντική πραγματοποίηση δοκιμαστικών γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με Navtex που έχει εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία το ερευνητικό πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι και την 20η Απριλίου.

Αν και το τουρκικό αεροσκάφος δεν παρενόχλησε το πλοίο καθότι ίπτατο στα 27.000 πόδια με ταχύτητα 326 κόμβων το γεγονός ότι οι Τούρκοι έστειλαν κατασκοπευτικό αεροσκάφος στην περιοχή επιβεβαιώνει το διαρκές και επίμονο ενδιαφέρον τους για την πορεία των ερευνών στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα