Site icon The Indicator

Τουρκική προκλητικότητα, Σκοπιανό και κυπριακή ΑΟΖ στο «μενού» Τσίπρα – Μέρκελ

Κρίσιμη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσουν “καυτά” θέματα στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στο ¨μενού” της συζήτησης θα κυριαρχήσουν επίκαιρα ζητήματα, όπως τουρκική προκλητικότητα, Σκοπιανό, κυπριακή ΑΟΖ και μεταναστευτικό.

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, είναι γεγονός ότι «έλυσε» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια των Ευρωπαίων, προκειμένου να προχωρήσουν και να διαβουλευτούν για μια σειρά από υποθέσεις, καθώς  φέρνει και πάλι το Βερολίνο ως  “δυνατό” παίχτη σε βασικά γεωστρατηγικά ζητήματα.

Παράλληλα, Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες και συζήτησαν τις εξελίξεις στην Κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, αλλά και των επαφών που θα έχουν στο περιθώριο των εργασιών της, οι οποίες αρχίζουν στις 13.00 (ώρα Ελλάδας).

Πιο συγκεκριμένα:

Τέλος, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην ομιλία του στη σημερινή Άτυπη Σύνοδο Κορυφής, πρόκειται να ζητήσει να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Exit mobile version