Τουρκικά ΜΜΕ: «Απόφαση σκάνδαλο» στην Ελλάδα για τους 8

Για «απόφαση σκάνδαλο» κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Σε παρόμοιο τόνο κινείται και η milliyet, που αναφέρει στον τίτλο της ότι η «Ελλάδα έλαβε μια αισχρή απόφαση» και επισημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μία νέα απόφαση σκάνδαλο για τους «8 πραξικοπηματίες».

Ήπια προσέγγιση επέλεξε ωστόσο η Sabah, αναφέροντας απλώς ότι «Το ελληνικό Συμβούλιο αποφάσισε για έναν από τους 8 της οργάνωσης FETO” (η οργάνωση του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για ενορχήστρωση του πραξικοπήματος).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος αλλά υπό ιδιαίτερα αυστηρούς όρους θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το ΣτΕ, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του επικαλείται το γεγονός ότι η αναγνώριση ενός προσώπου ως αιτούντος διεθνούς προστασίας από αρχαιοτάτων χρόνων, θεωρείται πράξη ειρηνική και ανθρωπιστική και ως τέτοια δεν «δύναται να θεωρηθεί ως μη φιλική ενέργεια έναντι άλλου κράτους». Αναφέρει μάλιστα απόσπασμα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου («τις θυσίες εκείνου που ευσπλαχνίζεται τον ικέτη οι Θεοί τιμούν ως προσφορές θεοσεβούμενου άνδρα»).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα