Τουρκία: Σύλληψη 61 στρατιωτικών για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 61 στρατιωτών και στρατιωτικών από το ναυτικό και τις χερσαίες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματικών, με την κατηγορία των σχέσεων με τον εξόριστο στις ΗΠΑ, Ιμάμη Φετουλαχ Γκιουλέν.

Δεκαοκτώ από τους συλληφθέντες ήταν σε ενεργό υπηρεσία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας ότι 24 από τους υπόπτους ήταν ανώτεροι αξιωματικοί του ναυτικού.

Σημειώνεται ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και μετά, οι τουρκικές αρχές διεξάγουν συχνές επιχειρήσεις εναντίων ύποπτων «γκιουλενιστών», στα πλαίσια των οποίων έχουν συλληφθεί εκατοντάδες άτομα.

Ο Γκιουλέν που αρνείται κάθε εμπλοκή στο πραξικόπημα, αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν ζητά συνεχώς την έκδοση του στην Τουρκία προκειμένου να δικαστεί, κάτι οι Αμερικανικές αρχές αρνούνται.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες, ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας είχε διατάξει την σύλληψη 110 ατόμων που υπηρετούν στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα