Τουρκία: Στο στόχαστρο ο επικεφαλής της HSBC για προσβολή του Ερντογάν

Η τουρκική εισαγγελία ερευνά τον επικεφαλής της τουρκικής μονάδας της HSBC Holding Plc για φερόμενη προσβολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, βάζοντας στο στόχαστρο ένα από τα πιο διακεκριμένα στελέχη.

Η έρευνα αφορά το retweet του Διευθύνοντος Συμβούλου της HSBC Τουρκίας, Selim Kervanci,  όπως μεταδίδει το newmoney.gr, ενός βίντεο κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων διαμαρτυριών της κυριαρχίας του Ερντογάν πριν από πέντε χρόνια, ανέφερε η Cumhuriyet.

Το βίντεο προέρχεται από τη γερμανική ταινία «Downfall» του 2004, που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του Αδόλφου Χίτλερ και απεικονίζει την κατάρρευση της ναζιστικής Γερμανίας, ανέφερε η εφημερίδα της αντιπολίτευσης.

Ο Kervanci έδωσε την κατάθεσή του στην αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Cumhuriyet. Η προσβολή του Ερντογάν είναι έγκλημα στην Τουρκία.

Η HSBC είναι η 15η μεγαλύτερη από τις 47 τράπεζες της Τουρκίας σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών της Τουρκίας. Έχει 82 καταστήματα και απασχολούσε 2.250 άτομα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα