Τουρκία: Πενταπλασιασμός εσόδων από τον τουρισμό υγείας μέχρι το 2030

Σε πενταπλασιασμό των εσόδων της από τον τουρισμό υγείας μέχρι το 2030 στοχεύει η Τουρκία, χάρη στα μεγάλα νοσοκομειακά συγκροτήματα των πόλεων (city hospitals), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, προσθέτοντας πως το περασμένο έτος οι 420.000 τουρίστες υγείας άφησαν 1,5 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τη Hurriyet και όπως μεταδίδει το euro2day.gr,  η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή εννέα city hospitals, όμως μέχρι το 2020 θα έχει συνολικά 20, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία για επιπλέον 11 νοσοκομεία συνεχίζεται.
Ο υπουργός Υγείας, Φαρετίν Κότσα, χαρακτήρισε τα city hospitals ως «τα νοσοκομεία το μέλλοντος» που αποτελούν τη δεύτερη φάση της μεταμόρφωσης του τομέα των υπηρεσιών υγείας.
«Παρατηρούμε αύξηση του αριθμού των ξένων ασθενών στους τομείς όπου βρισκόμαστε πολύ μπροστά όπως στις καρδιαγγειακές παθήσεις και τις μεταμοσχεύσεις. Επιπλέον, αρχίσαμε να βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους ασθενείς για αισθητικές και πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, και μεταμοσχεύσεις μαλλιών, καθώς οι υπηρεσίες αυτές είναι πολύ ακριβές στο εξωτερικό», είπε.
Σημείωσε πως οι ξένοι ασθενείς προέρχονται περισσότερο από κοντινές χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν , ενώ υπάρχουν ασθενείς από Βαλκάνια και Ευρώπη που πηγαίνουν στην Τουρκία για οδοντιατρικές θεραπείες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα