Τουρκία: Οι S-400 είναι μια τελειωμένη υπόθεση

Η Τουρκία δεν προτίθεται να αθετήσει τις υποσχέσεις της προς την Ρωσία, που σχετίζονται με την συμφωνία για τη αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο κανάλι CNN Turk

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω οποιεσδήποτε δηλώσεις σε σχέση με τους S-400, είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Η Τουρκία δεν θα αθετήσει ποτέ τις υποσχέσεις που έχει δώσει. Δεν μας αφορούν αυτά που λένε άλλοι», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει ότι η χώρα του «έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί διάφορα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας» ενώ οι άλλες πλευρές « δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική γι’ αυτό το θέμα στην Άγκυρα». Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τους S-400 τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν είναι συμβατά με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤO , όπως και ότι η εμμονή να αγοράσει τους S-400 ενδέχεται να αποτρέψει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα