Τουρκία: Μην αφήσετε Twitter και emoji να «κατακτήσουν τις καρδιές σας»

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) της Τουρκίας κάλεσε τους νέους να αποφεύγουν τις επαφές μέσα από στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο.

Ο αρχιμουφτής Mehmet Gοrmez προέτρεψε δε τους νέους «να αποφεύγουν κάθε είδους εικόνα και κείμενο που θα ‘’καταλάβει το νου τους’’ μέσω κινητών συσκευών».

«Να αποφεύγετε άσκοπες λέξεις, εκφράσεις και κείμενα 140 χαρακτήρων. Να αποφεύγετε κάθε είδους εικόνα και περιττά κείμενα που θα καταλάβουν το νου σας και θα εισβάλουν στις καρδιές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο διαδίκτυο, ώστε να μπορέσετε να μεταβάλλεται τον κόσμο σας σε παράδεισο. Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει και να κατακτήσει την ψυχή σας με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mehmet Gοrmez σε πρωινή προσευχή στο τέμενος Καπί στο Ικόνιο.

Σημειώνεται ότι η τουρκική νεολαία χρησιμοποιεί κατά κόρον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μαζί με αυτά τα λεγόμενα «emoji» προσωπάκια με εκφράσεις που δείχνουν χαρά, λύπη, θυμό κλπ. Το Κοράνι απαγορεύει οιαδήποτε απεικόνιση προσώπων, έστω και αν στην Τουρκία τέχνες όπως η ζωγραφική και η γελοιογραφία ανθούν σε μεγάλο βαθμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα