Τουρκία: Ενωτικός για πρώτη φορά μετά το δημοφήφισμα ο Τ. Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε ενωτικός για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, την Πέμπτη, μιλώντας σε συνέδριο της νεολαίας του AKP στην Κωνσταντινούπολη.

«Εργαζόμαστε για να κερδίσουμε τις καρδιές και τα μυαλά των 80 εκατομμυρίων πολιτών. Θα το καταφέρουμε. Όσοι δεν περπατάνε μαζί μας σήμερα μπορεί να το κάνουν αύριο… Θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε και αυτούς» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι έχει διχάσει την Τουρκική κοινωνία, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «δεν περιφρονήσαμε, αποξενώσαμε ή εξοστρακίσαμε κανέναν. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε τους αδελφικούς δεσμούς μας με κάθε μέλος της κοινωνίας μας ξεχωριστά. Θα είμαστε μαζί και δεν θα συμβιβαστούμε στις αρχές και στις αξίες που κάνουν εμάς, εμάς».

Ταυτόχρονα ο τούρκος πρόεδρος εκθείασε τη συνεισφορά της νεολαίας στην αντιμετώπιση της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2015. «Δεν υπέκυψαν στα τεθωρακισμένα, στα μαχητικά αεροσκάφη, στα ελικόπτερα απέδειξαν ότι είναι άξιοι απόγονοι του Μωάμεθ του Πορθητή. Είστε τα εγγόνια του Μωάμεθ. Είθε ο Αλλάχ να δείξει έλεος στους μάρτυρές μας και να θυμάται με ευγνωμοσύνη τους τραυματίες μας».

Τέλος, συμβούλευσε τους νέους να μάθουν καλά τα τουρκικά, αλλά και μια τουλάχιστον ξένη γλώσσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα