Τουρκία: Άρχισε η δίκη των εργαζομένων της εφημερίδας Zaman

Η δίκη 31 εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, την οποία έκλεισαν οι τουρκικές αρχές κατηγορώντας την για σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι είναι ο εγκέφαλος της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Zaman και η αγγλόφωνη έκδοσή της, η Today’s Zaman, είχαν τεθεί υπό κηδεμονία τον Μάρτιο του 2016 και έκλεισαν τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Τριάντα ένας δημοσιογράφοι και διευθυντές της εφημερίδας δικάζονται στη δίκη αυτή που άρχισε σήμερα σε αίθουσα ακροαματικών συνεδριάσεων δίπλα στη φυλακή της Σηλυβρίας, στις παρυφές των Κωνσταντινούπολης.

Είκοσι δύο εξ αυτών είναι προφυλακισμένοι και οι εννέα άλλοι είναι ελεύθεροι υπό όρους ή διαφεύγουν, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Κατηγορούνται για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και, αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πολλές ποινές ισοβίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα