Τουρκία:Υπό κράτηση 103 βαθμοφόροι των ενόπλων δυνάμεων-Εκκαθαρίσεις και στην αστυνομία

praksikopimaties708Συνολικά 103 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έχουν ήδη τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι τουρκικές αρχές για το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής, μετέδωσε σήμερα το Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο παραθέτει έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματά τους, οι υψηλόβαθμοι αυτοί αξιωματικοί προέρχονται από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων και από όλη τη χώρα.

Αυτοί είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 290 ανθρώπων.

Εκκαθαρίσεις και στην αστυνομία

Μετά τις εκκαθαρίσεις στο δικαστικό σώμα και στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να τεθούν σε διαθεσιμότητα 7.850 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και αξιωματικοί.

Οι εκκαθαρίσεις γίνονται μετά τη σχετική οδηγία της γενικής ασφάλειας η οποία έχει στείλει στις νομαρχίες τον κατάλογο των αστυνομικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Χουριέτ», όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί παρέδιδαν τα όπλα και τις ταυτότητές τους, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει και ηδικαστική τους δίωξη.

Σημειώνεται ότι χθες ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν σε όλο το δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα