Τουρκία:Τουλάχιστον 11 Σύρους αμάχους πυροβόλησαν συνοριακοί φρουροί

4396d89085c124dfe2a9a3013aa507f0_XLΤουλάχιστον δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών που σκοτώθηκαν από τα πυρά, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της νύχτας, από το συνοριακό χωριό Κιρμπέτ αλ Τζοζ, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τούρκοι συνοριακοί φρουροί πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 11 Σύρους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι πρόσφυγες δέχτηκαν τα πυρά των Τούρκων συνοριοφυλάκων όταν προσπάθησαν να μπουν στην Τουρκία από τη βορειοδυτική Συρία, υποστηρίζουν ακτιβιστές, αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Τουλάχιστον δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών που σκοτώθηκαν από τα πυρά, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της νύχτας, από το συνοριακό χωριό Κιρμπέτ αλ Τζοζ, υποστηρίζει το παρατηρητήριο.

Οι ακτιβιστές και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζουν ότι έχουν στοιχεία για το θάνατο περίπου 60 αμάχων προσφύγων που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Συρία και πυροβολήθηκαν από τους Τούρκους συνοριακούς φρουρούς, από τις αρχές του 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα