Τουρκία:Συνελήφθησαν τζιχαντιστές που σχεδίαζαν επίθεση σε Gay Parade

δγδφγΣύμφωνα με τα όσα μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan,τρεις τζιχαντιστές, που φέρονται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους,σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον διαδήλωσης της κοινότητας LGBT στην Κωνσταντινούπολη, το περασμένο Σάββατο.

Και οι τρεις, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και σήμερα το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την προφυλάκισή τους.

Στο διαμέρισμα των τριών ανδρών οι αστυνομικοί βρήκαν μαχαίρια και ζώνες παγιδευμένες με εκρηκτικά. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι τρεις συλληφθέντες σκόπευαν να επιτεθούν στα περίπου 50 μέλη της κοινότητας των ΛΟΑΔ που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο για να διαδηλώσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη συγκέντρωση αυτή, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι απαγόρευσαν το “Gay Pride” που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή στην πόλη, προκειμένου “να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη”, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα