Τουρκία:Παγώνει η συμφωνία για το προσφυγικό εάν δεν λάβουμε ημερομηνία για τη βίζα

σημαίες-ευρώπη-ΤουρκίαΗ Τουρκία θα σταματήσει να εφαρμόζει την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εάν οι Βρυξέλλες δεν δώσουν μία ξεκάθαρη ημερομηνία για το πότε θα απελευθερωθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες, είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ο Τσελίκ είπε ότι το να ζητά η ΕΕ από την Τουρκία να αλλάξει τον νόμο περί αντιμετώπισης της τρομοκρατίας -μία από τις υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η Τουρκία για την απελευθέρωση της βίζας- θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης.  «Αν και έχει επικριθεί σφοδρότατα από ακτιβιστές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συμφωνία έχει οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές», σημειώνει σχετικά το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η απελευθέρωση της βίζας θα γίνει όταν η Τουρκία εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και σημείωσε: «Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα