Τουρκία:Δύο πιλότοι που συμμετείχαν στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους κρατούνται ως πραξικοπηματίες

αρχείο λήψης (2)Δύο τούρκοι πιλότοι, που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση για την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού τον Νοέμβριο στα σύνορα με τη Συρία, κρατούνται σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, δήλωσε ένας αξιωματούχος χθες βράδυ.

Στις 24 Νοεμβρίου 2015, τουρκικά F-16 κατέρριψαν πάνω από τη μεθόριο με τη Συρία ένα ρωσικό βομβαρδιστικό, το οποίο, σύμφωνα με την Τουρκία, είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της.

Το επεισόδιο αυτό, το οποίο ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει “πισώπλατη μαχαιριά”, προκάλεσε οξεία κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Μια επιστολή, με την οποία ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητούσε συγγνώμη από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, οδήγησε στην αποκατάσταση των σχέσεών τους.

“Δύο πιλότοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 έχουν τεθεί υπό κράτηση”, δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως οι πιλότοι φέρεται να εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο πρόεδρος Πούτιν τηλεφώνησε στον Ερντογάν την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος απαράδεκτη και εξέφρασε την ευχή για ταχεία επιστροφή στη σταθερότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα