Τουρκία:Αστυνομικές δυνάμεις κατά διαδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας(Βίντεο)

Χρήση σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσει πλήθος εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία.

Η ομάδα, η οποία συγκεντρώθηκε δύο ημέρες πριν από τους επίσημους εορτασμούς για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ώστε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο επειδή είναι Κυριακή, είχε αψηφήσει την απαγόρευση της πορείας από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ματαίωσε τη φετινή συγκέντρωση, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

 

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες επιδίωκαν να τραβήξουν την προσοχή στα θέματα των γυναικών στην Τουρκία, η οποία κατατάσσεται 77η μεταξύ 138 χωρών βάσει του δείκτη ισότητας των φύλων που χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

Εκατοντάδες γυναίκες γέμισαν την πλατεία στη συνοικία Καντίκιοϊ της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης. Αστυνομικοί με πολιτικά άρχισαν να απωθούν σπρώχνοντας τα μέλη της ομάδας και στη συνέχεια οι δυνάμεις καταστολής άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ εναντίον του πλήθους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα