Τουρίστες και αστυνομικοί στη λίστα των τραυματιών από την τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ένας αστυνομικός της υπηρεσίας σιδηροδρόμων (BTP), δύο Αυστραλοί και δύο Νεοζηλανδοί και Γάλλοι πολίτες, είναι ανάμεσα στους τραυματίες της διπλής χθεσινοβραδινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Όπως έγινε γνωστό ο τραυματίας αστυνομικός της BTP, αντιμετώπισε τους τρομοκράτες με μοναδικό “όπλο” το γκλοπ του, γεγονός που σύμφωνα με τους ανωτέρους του αποτελεί ένδειξη γενναιότητας η οποία αποτελεί παράδειγμα για τη υπηρεσία του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα και ο δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να αναχαιτίσει τους δράστες.

Όπως έγινε γνωστό ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Sunday Express, ο οποίος νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς δέχθηκε μια μαχαιριά στο λαιμό.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται και η Αυστραλή υπήκοος Candice Hedge, της οποίας το λαιμό αποπειράθηκε να κόψει ένας από τους δράστες της αποτρόπαιας επίθεσης, αν και απ’ ότι έγινε γνωστό έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τον τραυματισμό των δύο Αυστραλών πολιτών επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας Malcolm Turnbull.

Από την πλευρά της η Γαλλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι τουλάχιστον τέσσερις Γάλοι τραυματίστηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επίσης, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας τραυματίστηκε ελαφρά στις επιθέσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα