Τουλάχιστον 4 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από το ναυάγιο στις Φιλιππίνες

Σε τουλάχιστον 4 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου ανοιχτά των ακτών των Φιλιππίνων.

Περίπου 100 επιβαίνοντες έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί, ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των δεκάδων άλλων που αγνοούνται μετά τη βύθιση. Στο πλοίο επέβαιναν, σύμφωνα με την ακτοφυλακή, 251 άνθρωποι.

«Ξαφνικά σηκώθηκε αέρας και το πλοίο χρειάστηκε να σταματήσει τις μηχανές καθώς η πλώρη άρχισε να μπάζει νερά», διηγήθηκε στον ραδιοσταθμό DZMM ο φοιτητής Ντόνελ Μεντιόλα, ένας από τους επιβάτες που διασώθηκαν. «Ορισμένοι από εμάς κολύμπησαν, αλλά είδα και ηλικιωμένους ανθρώπους που φαινόταν ότι ήταν ήδη νεκροί».

Το Mercraft 3 ανατράπηκε γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα, ανοιχτά της πόλης – λιμάνι Ρεάλ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων ανατολικά της Μανίλα, από την οποία είχε αναχωρήσει και κατευθυνόταν προς το νησί Πολίγιο.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες του δυστυχήματος. Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε σαλπάρει παρά το γεγονός ότι το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων προετοιμαζόταν για την άφιξη της τροπικής καταιγίδας Τεμπλίν.

Ωστόσο το φέρι πήρε άδεια για να αναχωρήσει, καθώς δεν είχε εκδοθεί κάποιο έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο για τη ζώνη στην οποία βρίσκεται η Ρεάλ και το Πολίγιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα