Τουλάχιστον 3 νεκροί κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην Γκαμπόν(Βίντεο)

5866e4e93e34a11baedc48eb954fe2ff_LΤρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έως και 1.100 συνελήφθησαν την  Πέμπτη, δεύτερη μέρα των εκτεταμένων συγκρούσεων που ξέσπασαν στη πρωτεύουσα Λιμπρβίλ έπειτα την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των κεντρικών γραφείων του αντιπολιτευόμενου Ζαν Πινγκ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 20 ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να παραμένουν εντός των κεντρικών γραφείων του Ζαν Πινγκ.

Ο Πινγκ ζήτησε την παραίτηση του Μπονγκό, καταγγέλλοντας αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και επιμένει ότι κέρδισε στις προεδρικές εκλογές, παρότι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους κέρδισε με μικρή διαφορά. «Η μόνη λύση είναι ο Μπονγκό να αναγνωρίσει την ήττα του», τόνισε ο Πινγκ στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε τουλάχιστον εννέα γειτονιές της Λιμπρβίλ, ανέφεραν δύο μάρτυρες  στο πρακτορείο Ρόιτερς, μετά την πυρπόληση του κτιρίου του κοινοβουλίου από τους διαδηλωτές.

«Οι εκλογές έδωσαν την ετυμηγορία τους. Ξέρω ποιος κέρδισε και ποιος έχασε», τόνισε στους δημοσιογράφους σήμερα Πέμπτη ο Αλί Μπονγκό, γιος του επί 42 χρόνια προέδρου της Γκαμπόν Ομάρ Μπονγκό. «Ποιος έχασε; Τα μέλη μιας μικρής ομάδας ο μόνος σκοπός της οποίας είναι να πάρει την εξουσία για τον εαυτό της», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα