Τουλάχιστον 140 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη

yemen-708Την άμεση στήριξή τους στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων, που διεξάγει επιχειρήσεις στην Υεμένη, θα επανεξετάσουν οι ΗΠΑ.

«Η συνεργασία ασφαλείας των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία δεν είναι μια λευκή επιταγή», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές χθες εναντίον ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 140 νεκρούς σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

«Με δεδομένο αυτό και άλλα πρόσφατα περιστατικά, ξεκινήσαμε μια άμεση επανεξέταση της ήδη σημαντικά μειωμένης υποστήριξης μας στον αραβικό συνασπισμό», πρόσθεσε.

Ο απολογισμός από τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά ανέρχεται σε τουλάχιστον 140 νεκρούς και πάνω από 525 τραυματίες,

«Η ανθρωπιστική κοινότητα της Υεμένης είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή», επισήμανε ο Μακ Γκόλντρικ, τονίζοντας πως ο απολογισμός του βασίζεται σε «αρχικές αναφορές του υγειονομικού προσωπικού».

Παράλληλα κάλεσε για την άμεση έναρξη έρευνας για την τραγωδία.

Νωρίτερα χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, που τελεί υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 520 τραυματίες.

Οι Χούτι απέδωσαν τις επιδρομές στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που ηγείται η Σαουδική Αραβία, αλλά με ανακοίνωσή του ο συνασπισμός διέψευσε ότι πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα