Τορίνο:Ενταση μεταξύ προσφύγων και φιλάθλων της τοπικής ομάδας(Βίντεο)

rd-708Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Τορίνο ανάμεσα σε πρόσφυγες που ζουν στο πρώην Ολυμπιακό Χωριό της πόλης και σε φιλάθλους της ομάδας ποδοσφαιρικής ομάδας Τορίνο.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, όλα δείχνουν να ξεκίνησαν όταν άγνωστος έσπασε τζαμαρία ομίλου στον οποίο συνηθίζουν να συναντώνται φίλαθλοι της ομάδας του Τορίνο. Σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες, για την πράξη αυτή φέρεται να ευθύνεται ένας μετανάστης που ζει συλλέγοντας και πουλώντας παλιά σίδερα.

Στην συνέχεια, δυο κροτίδες εξερράγησαν εν είδει αντιποίνων σε μικρή απόσταση από το πρώην Ολυμπιακό Χωριό του Τορίνο, όπου ζουν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κάποιες άλλες τοποθετήθηκαν και εξερράγησαν ακριβώς έξω από τα κτίρια του χωριού. Ο Ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για «επιχείρηση στρατιωτικού τύπου», με την συμμετοχή τουλάχιστο 20 ανδρών οι οποίοι είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαντίλια και καπέλα.

Από την άλλη πλευρά, μετανάστες και πρόσφυγες βγήκαν στους γύρω δρόμους με σίδερα στο χέρι, έσπασαν μπουκάλια και έσπρωξαν στη μέση δρόμων τους κάδους των απορριμμάτων διακόπτοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Τα πνεύματα ηρέμησαν, τουλάχιστον φαινομενικά, μετά την έλευση δυνάμεων της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.

Πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται, όπως γράφει ο Τύπος, διότι «η αστυνομία τους ελέγχει κάθε μέρα, αλλά δεν τους υπερασπίζεται όταν είναι αναγκαίο». Ο νομάρχης του Τορίνο ζήτησε επιπλέον ενίσχυση του στρατού, με ουσιαστική και συνεχή παρουσία έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην Ολυμπιακού Χωριού. Δεν αποκλείεται όμως να αποφασιστεί σύντομα μια σταδιακή εκκένωση, με υποχρεωτική μεταφορά των προσφύγων σε άλλες περιοχές.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα