Τοπικές καταιγίδες – Η πρόγνωση του καιρού έως την Κυριακή

Τοπικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της χώρας αναμένονται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή αλλά και το Μεγάλο Σάββατο.Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις. • Διορία έως το μεσημέρι για το ψήσιμο του οβελία στην ύπαιθρο λόγω πρόβλεψης βροχών τις απογευματινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα.

Οι καταιγίδες θα πλήξουν κυρίως τη Ροδόπη, τα κεντρικά και νότια τμήματα της Πίνδου και τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Το Μεγάλο Σάββατο, τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας θα εκδηλωθούν κυρίως σε Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία ενώ βροχερή Ανάσταση εκτιμάται ότι θα κάνουν βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές του νομού Λάρισας, πολλά τμήματα του νομού Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας καθώς και ανατολικότερα τμήματα του νομού Φλώρινας και Κοζάνης.

Θερμοκρασίες
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τμήματα, θα φτάσει το μεσημέρι έως τους 22 βαθμούς στα δυτικά και νησιωτικά τμήματα τους 23 βαθμούς και σε ανατολικά και βόρεια τους 25 βαθμούς.

Άνεμοι

Ασθενείς οι άνεμοι την Μεγάλη Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΜΥ με εξαίρεση τις νότιες Κυκλάδες, τις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, το Καρπάθιο πέλαγος και τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα στα 4-5 και κατά τόπους έως και 6 μποφόρ.
Περεταίρω εξασθένηση των ανέμων το Μ.Σάββατο αλλά και στροφή τους σε Νοτιάδες στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.

Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή του Πάσχα μετά το μεσημέρι

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, ο καιρός θα εμφανίσει γενικευμένη επιδείνωση από τις πρώτες απογευματινές ώρες σε πολλά τμήματα της δυτικής χώρας και του Ιονίου και σύντομα και ανατολικότερα όσον αφορά πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας καθώς και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές όσον αφορά το Ιόνιο, περιοχές της Ηπείρου, της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας και των νοτιοδυτικών τμημάτων της Πελοποννήσου, θα σημειωθούν από αργά το πρωί, με τα φαινόμενα να επιμένουν επεκτεινόμενα ανατολικά μέσα στην ημέρα και από το βράδυ αναμένεται να επηρεαστούν και ανατολικότερες περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, ο καιρός αναμένεται αρχικά σχετικά καλός, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώσουν. Γρήγορα θα εμφανιστούν αναπτύξεις νεφών αρχικά σε ορεινές περιοχές και σύντομα και σε άλλες και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα γενικευτούν από το απόγευμα, όσον αφορά τη Μακεδονία και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και προς την αλλαγή της ημέρας, θα επηρεαστούν και περιοχές του βορείου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως όσον αφορά τα δυτικότερα τμήματα της χώρας και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 16 με 19 βαθμούς στις πεδινές περιοχές.

Νότιο ρεύμα στις θάλασσες, ενισχυμένο σε νοτιοδυτικό, κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο έως και τα 5-6 μποφόρ.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές αναμένουμε και τη Δευτέρα του Πάσχα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα