Τοπίο απόλυτης καταστροφής στην Αϊτή-Στους 847 οι νεκροί

tufonas1-600Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του ο τυφώνας Μάθιου στην Αϊτή, όπου ο απολογισμός των νεκρών εκτοξεύθηκε σε 847,

σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι και οι καλλιέργειες καταστράφηκαν.

Παραθαλάσσια χωριά ισοπεδώθηκαν από τα κύματα. Οι αρχές σε τουλάχιστον 3 πόλεις έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς, μεταξύ αυτών το χωριό Σαντάλ, όπου 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως όταν δέντρα καταπλάκωσαν τα σπίτια τους. Παράλληλα,20 άνθρωποι αγνοούνται.

Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες δίνουν διαφορετικά στοιχεία. Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters που επικαλείται την αρχή πολιτικής προστασίας και τοπικούς αξιωματούχους ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους είναι 877.

Πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνεται στην Αϊτή για βοήθειαΤο USS Mesa Verde, ένα μεταγωγικό αποβατικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατευθύνεται προς την πληγείσα χώρα προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στις επιχειρήσεις.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι το πλοίο μεταφέρει μεταξύ άλλων 3 ελικόπτερα CH-53, εκσκαφείς και οχήματα διανομής νερού. Το πλοίο μπορεί να παράγει 272 λίτρα φρέσκο πόσιμο νερό την ημέρα και μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα, παιδικό γάλα και πάνες, προμήθειες πρώτων βοηθειών. Επιπλέον στο πλοίο υπάρχει μια χειρουργική ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επεμβάσεις σε δύο χειρουργεία εν πλω.

Τουλάχιστον 827.000 νοικοκυριά στην Φλόριντα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα