Τον φθινόπωρο η απόφαση του ΔΝΤ για την ελληνική διάσωση

Υπάρχει δυνατή υποστήριξη στους κόλπους του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα αλλά δεν θα ληφθεί απόφαση μέχρι το φθινόπωρο, δήλωσε εκπρόσωπος του διοικητικού του συμβουλίου σε σουηδική εφημερίδα.

Η Κομισιόν δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το Ταμείο συμμετέχει πλήρως στις διαπραγματεύσεις που άρχισαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, απαντώντας στο δημοσίευμα των Financial Times μία ημέρα νωρίτερα που ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει μέχρι να συμφωνηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να αποφασισθεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Σήμερα ο Τόμας Οστρος, που είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του 24μελούς Δ.Σ. του Ταμείου, είπε ότι ναι μεν «είναι μεγάλη η υποστήριξη για τη συμμετοχή σε ένα νέα δανειακό πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται χρόνος».

«Θα συζητηθεί το θέμα στη διάρκεια του καλοκαιριού και το φθινόπωρο και μετά το Δ.Σ. θα πάρει την απόφασή του», τόνισε, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του Ταμείου ότι το νέο πρόγραμμα απλώς θα καθυστερήσει την ημέρα της κρίσης, εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

«Δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί στην Ελλάδα», είπε ο Όστρος. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ιδιοκτησία της το πρόβλημα. Και η ελληνική κυβέρνηση δεν το έχει αποφασίσει ακόμα… Έχουν έναν ανεπαρκή δημόσιο τομέα, η διαφθορά αποτελεί ένα σχετικά μεγάλο πρόβλημα και το συνταξιοδοτικό είναι πιο ακριβό από ό,τι σε άλλες χώρες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα