Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο υφ. Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα και τις δράσεις του υφυπουργού στο εξωτερικό εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στον πολιτισμό, τις Εκκλησίες του εξωτερικού και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Όλοι μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όλοι τα παραβαίνουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος που έκανε αναφορά στην έναρξη του Διεπιστημονικού Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου παραβρέθηκε χθες το βράδυ.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι είχε την ευλογία, τη χαρά και την τιμή της συνεργασίας με τον Αρχιεπίσκοπο. «Είναι πάντοτε ξεχωριστή η ευλογία της συνάντησης με την εμπειρία και τη σοφία του στα θέματα της διαποίμανσης του Ορθόδοξου λαού και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πατρίδα και τον ελληνισμό», τόνισε.

Επιπλέον, κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην επιστημονική διημερίδα, κατά την οποία θα συζητηθούν οι αρχές θρησκευτικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον χώρο της Εκκλησίας, της διπλωματίας και της επιστήμης.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, αλλά και για την πρόσκληση να παραβρεθεί στη διημερίδα, διότι, όπως τόνισε, αυτά τα ζητήματα είναι θέματα που ενδιαφέρουν την Εκκλησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα