Τι συμβαίνει με την υπόθεση Facebook – «Βυθίζεται» η μετοχή του

Ελέγχους στα γραφεία της Cambridge Anayltica στο Λονδίνο έκανε η επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων, ύστερα από τους ισχυρισμούς ότι προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του facebook χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συναίνεσή τους. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών του τεχνολογικού γίγαντα κατά περισσότερο από 10 % αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε ότι η έρευνα που ξεκίνησε αργά την Παρασκευή ολοκληρώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μέσω twitter σημείωσε ότι «αξιολογεί τα στοιχεία πριν αποφασίσει τα επόμενα βήματα». Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για την έρευνα με την υποστήριξη των ρυθμιστικών αρχών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτή την εβδομάδα προσφέρθηκαν για συνεργασία έτσι ώστε να γίνει βαθιά έρευνα «των πολύ σοβαρών ισχυρισμών με τις πολύ μεγάλες επιπτώσεις».

«Πρόκειται για ένα μόνο μέρος της ευρύτερης έρευνας στη χρήση προσωπικών δεδομένων για πολιτικούς σκοπούς», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Οι μετοχές του facebook υποχώρησαν 3,3% την Παρασκευή, φτάνοντας στα 159,39 δολάρια, στο κλείσιμο στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας τις απώλειες αυτή την εβδομάδα σε περίπου 14%, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση της διαρροής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα