Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα-Λαβρόφ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα,πραγματοπιήσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b7

 

Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Καλές προοπτικές ως προς τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας διαπίστωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού μετέφερε στον κ. Τσίπρα θερμές ευχές, όπως είπε, από τον τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε στο αφιερωματικό έτος μεταξύ Ελλάδα και Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι μέσω αυτού «συμβάλουμε στην ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων».

Ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ μίλησε για καλές προοπτικές ως προς τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ακόμη ότι «και σήμερα και στο μέλλον θα συζήτησουμε με τους Ελληνες εταίρους τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η ρωσική πλευρά είναι «προσηλωμένη στις απαραίτητες αρχές του Κυπριακού και ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης αυτών των αρχών, στο να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσής του, ενώ είναι και κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα:

Οπως γνωρίζετε πέραν του μεγάλου προβλήματος να έρθει ειρήνη στη Συρία, μας απασχολεί η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό και αυτή η λύση δεν θα είναι με την συνέχιση παραμονής τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στο νησί.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, επίσης, ότι ”βρισκόμαστε στη μέση μιας περιόδου που αντιμετωπίζουμε παράλληλες κρίσεις, όσο την προσφυγική, όσο και την τρομοκρατία, αλλά και κρίση ασφάλειας και πρέπει να βρούμε λύσεις εποικοδημητικές μέσα από το διάλογο”.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι δύο χώρες να εξακολουθήσουν την συνεργασία στις επενδύσεις και τον τουρισμό, ενώ είναι απαραίτητες οι καλές σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα