Τι πρόκειται να συζητήσουν σήμερα Τσίπρας – Μητσοτάκης;

Προβληματισμός επικρατούσε τις τελευταίες ώρες στην Πειραιώς κατά τις συσκέψεις προετοιμασίας της σημερινής συνάντησης των δύο ανδρών στο Μαξίμου, για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά τα θέματα της οικονομίας και της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές .

Αντίθετα με τον επιδιωκόμενο σκοπό των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που είναι η διεξοδική τους ενημέρωση για τα αποτελέσματα του eurogroup  της περασμένης εβδομάδας, ο κ.Μητσοτάκης σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην Πειραιώς κρίθηκε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει κάθε συζήτηση για τα θέματα της οικονομίας.

Αυτό, σύμφωνα με την άποψη πολιτικών αναλυτών που γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τη συμφωνία στο eurogroup, θα αποτελέσει μία προσπάθεια κάλυψης της αμηχανίας και της έλλειψης συμφωνημένης αντιπολιτευτικής γραμμής στα θέματα αυτά που επικρατεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πρόθεση του Κ.Μητσοτάκη καθώς θα προσέρχεται στο Μαξίμου θα είναι ο περιορισμός των δικών του αναφορών μόνο στα εθνικά θέματα. «Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ θα ακούσει τι έχει να πει» έλεγαν από την οδό Πειραιώς, ενώ τα θέματα που αναφέρονται στη συμφωνία, συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  αποκαλύπτουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει κατά τη συνάντηση ότι θα πρέπει να συζητηθούν μόνο στη Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι παραπάνω συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ, «δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την ΝΔ η συζήτηση για το Eurogroup, καθώς έχει ήδη διατυπώσει τις διαφωνίες της με τους χειρισμούς του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και περιμένει την επίσημη ενημέρωση του κ.Τσίπρα στο Κοινοβούλιο”.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα και ειδικότερα το  Κυπριακό, η Ν.Δ. είναι υπέρ της «εθνικής γραμμής», όπως είχε επιβεβαιώσει με τη στάση του στην τελευταία του συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο Κ.Μητσοτάκης, ενόψει της πρώτης Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό. Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε στηρίξει τη στάση της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κατ’ επανάληψη σημειώσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύση, στηριγμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ αλλά και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, υπέρ της επανένωσης του νησιού, αλλά χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα