Τι θα πει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της 81η ΔΕΘ

6fa1f4345f8d4a3d8915cee22a5c65f6Με βασική αιχμή τις εξαγγελίες που θα ενισχύουν το πλέγμα κοινωνικής προστασίας και την περιγραφή του οδικού χάρτη της εξόδου της χώρας από την κρίση αναμένεται σήμερα το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους κοινωνικούς φορείς κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει ότι “ανάπτυξη και κοινωνική πολιτική πάνε μαζί”, καθώς και ότι “δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας”. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ομιλία του θα στηριχθεί σε 6 άξονες:

1. Τη διαπραγμάτευση, για την οποία κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης παραμένει σταθερά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ειδικά στο ευαίσθητο θέμα των εργασιακών σχέσεων.

2. Τον οδικό άξονα εξόδου από την κρίση, στον οποίο περιλαμβάνονται τρία διαδοχικά βήματα: Ολοκλήρωση δεύτερης αξιολόγησης, διευθέτηση χρέους, συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Όλα αυτά οδηγούν στην οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές.

3. Το νέο παραγωγικό μοντέλο που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στο επίκεντρο την αξιοπρεπή εργασία, τις επενδύσεις και τους παραγωγικούς τομείς του τουρισμού, των κατασκευών, των νέων τεχνολογιών και του αγροκτηνοτροφικού τομέα.

4. Τα έργα και τους οδικούς άξονες, που έχουν τη δυνατότητα άμεσης απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και αύξησης της απασχόλησης με μαζικό τρόπο.

5. Την κοινωνική πολιτική, στην οποία θα πρέπει να περιμένουμε νέες δράσεις για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, μέρος των οποίων θα στηρίζεται στα έσοδα από την πρώτη δόση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

6. Τη Θεσσαλονίκη, με σημείο αναφοράς τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα έχει η συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς με τον οποίον θα εγκαινιάσουν το ρωσικό περίπτερο στη ΔΕΘ. Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας θα παρακαθήσει σε γεύμα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και θα συναντηθεί με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΘ Helexpo.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα