Τι είπε ο Ολάντ κατα την επίσκεψή του στην Αθήνα

ffrolboulO Φρανσουά Ολάντ για ακόμα μια φορά εξέφρασε τη στήριξη του προς την Ελλάδα και εξήρε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης τόσο κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων τους προηγούμενους μήνες,όσο και για τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα,ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι “αυτό που ζητά η Ελλάδα δεν είναι να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις της αλλά να υπάρχει ευελιξία και αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες είναι τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Θα πρέπει να ξαναβρούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση”,προσθέτοντας ότι για το σχετικό θέμα θα υπάρξουν αποφάσεις, πρώτα σε επίπεδο Eurogroup, αλλά και σε Συνόδους Κορυφής.

Κατ’αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να μη καταλήξει σε συμφωνία η σημερινή συνάντηση των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο,με τα ζητήματα πλέον να μετατίθενται προς επίλυση σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την άποψη του για το ζήτημα του χρέους,τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση γι’αυτό άμεσα,αφού όμως πρώτα η Ελλάδα τηρήσει και εφαρμόσει τις δεσμεύσεις για τις οποίες έχει συμφωνήσει.

Συνομιλία Τσίπρα-Ολάντ στο Μαξίμου:

Ο Φρανσουά Ολάντ αρχικά δήλωσε συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε η ελληνική πολιτεία, καθώς -όπως είπε- δείχνει το σύνδεσμο μεταξύ των δύο χωρών, τις κοινές αξίες και «τις αξίες που πρέπει να προβάλλουμε στην Ευρώπη».

«Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται θάρρος για να διαπραγματευτούμε για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία ήταν και παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς «μοιραζόμαστε κοινές αξίες». «Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε.

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι «πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά στους πρόσφυγες, αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να διασφαλίσουμε τα κοινά σύνορα της Ευρώπης».

Τόνισε, επίσης, ότι η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα στη δοκιμασία της διαχείρισης της ροής προσφύγων.

Σχετικά με το θέμα των επενδύσεων ο κ.Ολάντ είπε:«Ήρθα με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, ο κ. Ολάντ μιλώντας για το θέμα της ανάπτυξης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενος στην ενωμένη Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά: «Πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά και κοινό νόμισμα».

Ο κ. Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του έκανε μεταξύ άλλων λόγο για επίσκεψη που πραγματοποιείται σε πολύ κρίσιμη στιγμή. «Ολες οι δυνάμεις που θέλουν την ενωμένη Ευρώπη, την Ευρώπη των αξιών που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και στη Δημοκρατία πρέπει να δώσουν κοινό αγώνα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι: «Με αυτή την έννοια το μήνυμα αυτής της επίσκεψης σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη».

Οι επόμενες γενιές δικαιούνται να ζήσουν σε μία Ευρώπη καλύτερη, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα-Ολάντ:

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα,ο Γάλλος πρόεδρος προέβη σε παρέμβαση για το θέμα των «κόκκινων» δανείων λέγοντας ότι «αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες ιδιαιτέρα είναι τα δάνεια τα υπερχρεωμένα, μία νέα απειλή για τις ελληνικές οικογένειες. Θα πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση, αυτό είναι μια θεμιτή συζήτηση και συζήτηση αυτή έγινε μεταξύ ημών».

Ο Φρανσουά Ολάντ πρόσθεσε ότι «η συζήτηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί με τους υπουργούς οικονομικών, γιατί ενδεχομένως θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο στο Eurogroup και κατόπιν μεταξύ εκπροσώπων κρατών και κυβερνήσεων»,

Επίσης,ο κ.Ολάντ εξέφρασε την κατανόηση για το αίτημα της Ελλάδας να υπάρξει ευελιξία και ένα χρονοδιάγραμμα στο πρόγραμμα,ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις από την Αθήνα και αυτό αποτελεί προϋπόθεση, για να ξεκινήσει μετά η συζήτηση για το χρέος.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μια αρένα κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση και από κανέναν που ασπάζεται τις αρχές της αλληλεγγύης στην Ευρώπη και πρόσθεσε:«H Ελλάδα πια δεν είναι ούτε μόνη, ούτε ο φτωχός και αδύνατος συγγενής. Η Ελλάδα σέβεται τους κανόνες απαιτεί όμως και από την άλλη πλευρά τον αντίστοιχο σεβασμό».

«Τόσο η οικονομική κρίση που παραμένει ως μια απειλή στην Ευρωζώνη, αλλά και η κρίση αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή όσο όμως και η προσφυγική κρίση που μας απειλεί, είναι κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού και ευελπιστούμε και πιστεύουμε η Ελλάδα να αναδειχθεί ως μια χώρα-πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ουσιαστικός παράγοντας στη διαχείριση και στην προσπάθεια επίλυσης αυτών των κρίσεων.

» Τον περασμένο Ιούλιο περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά οι δύσκολες στιγμές ενώνουν τους ανθρώπους. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες των σκληρών διαπραγματεύσεων ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που με έπεισε ότι πρέπει να δεχθώ έναν δύσκολο συμβιβασμό. Και αποφασίσαμε τελικά έναν δύσκολο συμβιβασμό με στόχο όμως να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη, σε πείσμα ακραίων συντηρητικών δυνάμεων που είχαν προαποφασίσει, είχαν ετοιμάσει σχέδια διαίρεσης και οφείλω να πω δεν φαίνεται ότι τα έχουν εγκαταλείψει. Ενδεχομένως και ακόμα να τα έχουν αυτά τα σχέδια, να θέλουν να τα επαναφέρουν στο τραπέζι.

» Πιστεύω λοιπόν ότι το μήνυμα της συνάντησής μας πρέπει να είναι το μήνυμα ότι αυτή η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, περί διαίρεσης της Ευρωζώνης και της Ευρώπης πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να την επαναφέρει στο τραπέζι. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βγει από αυτήν την πολύχρονη κρίση που τη μαστίζει. Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει και στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ευρώπης απέναντι στην κρίση. Προϋπόθεση όμως για να πετύχει η Ελλάδα και να βγει από την κρίση είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να αποκαταστήσουμε την οικονομική σταθερότητα, διατηρώντας την πολιτική σταθερότητα.

» Παράγοντας όμως που κρίνει την πολιτική σταθερότητα είναι η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική ειρήνη. Παρεμβάσεις ή απαιτήσεις παράλογες, ακραίας νεοφιλελεύθερης κοπής που υπερβαίνουν και τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου, παρεμβάσεις που απειλούν την κοινωνική ειρήνη και μας γυρνούν πίσω στον φαύλο κύκλο της έντασης αποτελούν ευθείες παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος και υπ΄αυτή την έννοια είναι παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης.

» Πρέπει λοιπόν κάποιοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία, την οποία και θα τηρήσει, δεν υπέγραψε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής της συνοχής. Αν κάποιοι επιμένουν να θέλουν να εκδικηθούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο μονάχα την Ελλάδα, αλλά τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την Ευρώπη.

» Η Γαλλία αποτελεί για εμάς έναν πολύτιμο εταίρο στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά και με επιτυχία όλους αυτούς τους κινδύνους. Είναι εταίρος στον αγώνα για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.»

O Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την αλληλεγγύη που έδειξε σχετικά με το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Γαλλία.

Αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τους δύο λαούς, από τα χρόνια ακόμα του Σαρλ Ντε Γκωλ, που επίσης είχε επισκεφθεί την Αθήνα, λέγοντας ότι οι τύχες των δύο λαών είναι αλληλένδετες.

Ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό «για την υπεύθυνη στάση» που έδειξε στο θέμα της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι υπάρχει μπροστά μια αξιολόγηση για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, που η κυβέρνηση έχει εκφράσει την δέσμευση να εφαρμόσει.

«Πώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε την Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα; Κινητοποιήθηκα γιατί θεωρώ ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα αναπόστατο κομμάτι της Ευρώπης. Η Γαλλία θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, γιατί οι συζητήσεις συνεχίζονται όσον αφορά την αξιολόγηση. Πρέπει να αξιολογήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και αυτές που ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί» σημείωσε.

Για το προσφυγικό εξήρε την προσπάθεια των ελλήνων να φροντίσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που διέσχισαν το Αιγαίο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να εφαρμοστούν όσα αποφασίστηκαν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (δημιουργία hotspots, συνεργασία με Τουρκία, επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο κλπ).

Τέλος για το Κυπριακό, ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι στηρίζει τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Αρκετά έχει κρατήσει αυτή η σύγκρουση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος για το θέμα της Συρίας τόνισε ότι η Γαλλία στηρίζει τον πολιτικό διάλογο, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία.

Σε ερώτηση για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, ο κ. Ολάντ είπε ότι η Ελλάδα βεβαίως και θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις -που είναι ευρωπαϊκές- θα υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα τηρεί και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά αναμένει να τηρηθούν στο ακέραιο και οι δεσμεύσεις της άλλης πλευράς.

«Άλλο πράγμα να τηρούμε τα συμφωνηθέντα και άλλο να θεωρούν ορισμένοι ότι η Ελλάδα είναι ένας κατάδικος που εκτίει ποινή. Είμαστε ισότιμοι εταίροι» είπε.

Ξεκαθάρισε ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο και ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν υλοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις.

Σε ερώτηση για το προσφυγικό, ο Ολάντ τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Ιταλία, χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε με έμφαση ότι η Ελλάδα -χώρα σε κρίση- αντιμετώπισε με γενναιοδωρία και αλληλεγγύη τους πρόσφυγες με τους νησιώτες να δίνουν ακόμα και από το υστέρημά τους. Υπενθύμισε μάλιστα την εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου με τις γιαγιάδες στη Λέσβο να ταΐζουν το βρέφος μιας γυναίκας από τη Συρία.

Ο κ. Τσίπρας εξήρε το ρόλο της Γερμανίας στην υποδοχή προσφύγων, σε αντίθεση με άλλες χώρες που ύψωσαν τείχη. «Αυτή είναι η πραγματική Ευρώπη, η Ευρώπη της; αλληλεγγύης» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην λειτουργία των hotspots, και ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται η συνεργασία με την Τουρκία. «Η Ευρώπη συνεννοείται με την Τουρκία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία Ολάντ στη Βουλή:

Κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Όρθιοι υποδέχθηκαν τον Γάλλο πρόεδροι οι βουλευτές κατά την είσοδό του στην Ολομέλεια.

Στη σύντομη ομιλία του ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό για το τραγικό δυστύχημα στη χώρα του.«Σας υποδεχόμαστε σαν εταίρο και φίλο της χώρας μας» σημείωσε.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες χωρίς να ευθύνεται πολλές φορές, συμπληρώνοντας ότι η λιτότητα πρέπει να ηττηθεί.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Βούτση και το Κοινοβούλιο για την αλληλεγγύη που έδειξε στο θέμα του δυστυχήματος στη χώρα του.

«Είναι μεγάλη τιμή που μιλάω στη Βουλή. Είστε οι συνεχιστές της Εθνοσυνέλευσης» σημείωσε.

Ο Ολάντ αναφέρθηκε και πάλι στους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Σαρλ Ντε Γκωλ το 1963, αλλά και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, το 1974, με το προεδρικό αεροσκάφος του τότε προέδρου Ντ’ Εστέν.

«Χαιρετώ το δίδαγμα που μας δώσατε τους τελευταίους μήνες, την αξιοπρέπεια και το θάρρος του λαού να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες» συνέχισε.

«Ο ελληνικός λαός πήρε το λόγο τρεις φορές το 2015 και η Ευρώπη σας κοιτούσε. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Εκφράσατε τις δικές σας ευαισθησίες, αλλά και τη δέσμευσή σας να μείνετε στην Ευρωζώνη έναντι διχαστικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων που σας συμβούλευαν να βγείτε από την Ευρωζώνη για λίγο» είπε.

Με την απόφασή σας, συνέχισε, προστατέψατε την Ευρώπη, αλλά και προστατευθήκατε από τις κερδοσκοπικές τάσεις που ήδη σας έκαναν ζημιά.

«Αυτό που εκφράζω δεν είναι συμπόνοια, αλλά στήριξη για να γυρίσετε σελίδα. Από την αρχή προσπάθησα να στηρίξω την ανάγκη η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη.

» Αναγνωρίζω ότι πολλές μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, πολλές από αυτές είναι απαραίτητες και στη Γαλλία. Αλλά πολλές από αυτές είναι απαραίτητες για το μέλλον της Ελλάδας.

» Εκείνη η μακρά νύχτα της 12ης Ιουλίου σημάδεψε όχι μόνο την τύχη της Ελλάδας, αλλά γενικότερα την ιδέα τι είναι η Ευρώπη» υπογράμμισε.

Θύμισε τα δραματικά γεγονότα της 12ης Ιουλίου και πώς και ο ίδιος κοιτούσε τους συναδέλφους του.

«Τους έβλεπα ανήσυχους για το αν θα μπορούσε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Θα ήθελα όμως να χαιρετίσω τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, γιατί αγωνίστηκε για τη χώρα σε ένα πνεύμα εμπιστοσύνης».

O Ολάντ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να επιστρέψει η ομαλότητα.

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο «μήνυμα» -όπως είπε- που έλαβε από την ελληνική πολιτική ηγεσία για το θέμα των πλειστηριασμών.

Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της Ελλάδας για τη σταθερότητα στην Μέση Ανατολή, αλλά και στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού. «Αυτά μας ενώνουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει πιο δυνατή, να αφήσει πίσω της την έννοια της πειθαρχίας που τόσο πολύ μας έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό. Η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει μια πολιτική δύναμη και να δώσει ελπίδα σε όσους αμφιβάλλουν».

Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, διαβεβαιώνοντας ότι θα παροτρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι είναι ανάγκη να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

«Κάποιοι που κάποτε αμφισβητούσαν την αλληλεγγύη που ζητούσε η Ελλάδα, σήμερα αυτές οι χώρες ζητούν αλληλεγγύη και προστασία των συνόρων. Κάποιοι τώρα είδαν ότι στη γεωγραφία η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται με πολλά νησιά να υποδέχονται τις ροές από την Τουρκία».

Ο Φρανσουά Ολάντ έκλεισε την ομιλία του με τη φράση: «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία μας».

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύεται ο Φρανσουά Ολάντ

Σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύεται σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από πρόταση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν επίσης και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής και πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Ιωάννης Γρίβας, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και πρώην Πρόεδροι της Βουλής, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Σιούφας και ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Γαλλίας παρευρέθησαν αντιπροσωπείες ξένων πρεσβειών, ενώ έχουν προσκληθεί οι πρόεδροι και οι καθηγητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την τελετή, ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας, τους οποίους  απήγγείλε η χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι τον τίτλο του διδάκτορα τον απένειμε  ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα