Τι είναι το σύνδρομο Williams; Οι άνθρωποι που αγαπάνε όλο τον κόσμο

Έρευνα του Κεντρικό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας στο Μανχάιμ της Γερμανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με σύνδρομο Williams δεν ένιωθαν καμία φυλετική προκατάληψη. Παρόλο που τα υπόλοιπα παιδιά έδειχναν να προτιμούν άτομα του δικού τους έθνους ήδη από την ηλικία των τριών, τα παιδιά με το σύνδρομο πίστευαν ότι όλοι είναι καλοί χωρίς να κάνουν διακρίσεις.

Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο έχουν συνήθως κοινά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως μικρή μύτη με κλίση προς τα πάνω, το άνω χείλος έχει μήκος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, τα χείλη είναι σαρκώδη και το πηγούνι μικρό. Πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως μικρά ξωτικά, γιατί πριν γίνει κατανοητή η επιστημονική αιτία του συνδρόμου Williams, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν εξαιρετικά γοητευτικές και ευγενικές προσωπικότητες που είχαν μαγικές δυνάμεις.

Τα άτομα με αυτό το σύνδρομο εμφανίζουν και σοβαρά γνωστικά προβλήματα. Έχουν δυσκολία στην αντίληψη του χώρου και αποσπάται εύκολα η προσοχή τους. Εκδηλώνουν συχνά κρίσεις άγχους ακόμη και από ασήμαντα ερεθίσματα, όπως το πέταγμα μιας μέλισσας ή το πιστολάκι για τα μαλλιά, ενώ επιζητούν συνεχώς την προσοχή και την επιβεβαίωση από τους γύρω τους.

dailystories.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα