Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πρώτη με το 30% να την υποστηρίζει εμφανίζεται η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5% και… τρίτοι οι αναποφάσιστοι με 11%.Το 35% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑΪ υποστήριξαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ το 34% ισχυρίστηκε κανέναν από τους δύο, το 24% υποστήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και το 7% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος από τους δύο για να μειώσει ουσιαστικά τους φόρους, το 39% απάντησε ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 29% κανένας από τους δύο, το 23% ο Αλέξης Τσίπρας, το 8% είπε και οι δύο το ίδιο και το 1% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

 

Στην παράσταση νίκης, το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τις εκλογές θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, το 23% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 10% δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν και το 5% άλλο.

Σε ερώτηση για το ποιο από τα κόμματα έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το μη ικανοποιητικό πολιτικό κλίμα, το 35% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 25% όλα τα κόμματα, το 21% και τα δύο μεγάλα κόμματα, το 12% η Νέα Δημοκρατία, το 6% κάποια από τα κόμματα της υπόλοιπης αντιπολίτευσης και το 1% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Επίσης, σε ερώτηση για το τι είχαν ψηφίσει τον Σεπτέμβριο του 2015 όσοι τώρα δηλώνουν αναποφάσιστοι, δεν ξέρουν/δεν απαντούν ή επιλέγουν λευκό/άκυρο και αποχή, το 36% απάντησε λευκό/άκυρο/αποχή, το 27% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, το 7% Νέα Δημοκρατία, το 7% άλλο, ένα 5% απάντησε Ποτάμι, ένα άλλο 5% απάντησε Ανεξάρτητοι Έλληνες κι ένα ακόμα είπε Ένωση Κεντρώων. Το 3% ισχυρίστηκε ότι ψήφισε ΚΚΕ, ένα άλλο 3% είπε Δημοκρατική Συμπαράταξη και το 2% Χρυσή Αυγή.

Τέλος, για το πότε είναι καλύτερο να γίνουν οι εθνικές εκλογές, το 36% απάντησε άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου, το 32% απάντησε αργότερα, μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο, το 21% είπε ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου και το 11% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα