Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Rass

 

Nέα δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα “Παρόν”,δίνει προβάδισμα 2,8 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζει όχι τόσο από την ανανέωση από την αλλαγή ηγεσίας αλλά περισσότερο από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οφείλεται και στο μεγάλο ποσοστό συσπείρωσης που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέρχεται στο 80,8% σε αντίθεση με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 57,2%.me-104-monades-proigeitai-o-suriza-se-nea-dimoskopisi.w_hr

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4% στην τρίτη είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,3% η Ένωση Κεντρώων με 4,7% ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,8%, το Ποτάμι με 2,3% η Λαϊκή Ενότητα με 2%.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αντέχει παρά τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 45% πιστεύει ότι είναι έντιμος πολιτικός, το 35,7% ότι είναι καλός πρωθυπουργός, το 43,5% ότι έχει ηγετικές ικανότητες και το 44,6% ότι έχει τη βούληση να ανασυγκροτήσει τη χώρα.

– See more at: http://left.gr/news/dimoskopisi-tis-rass-gia-tin-efimerida-paron#sthash.0mpDLGnD.dpuf

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα