Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco

Σε μονοψήφιο αριθμό διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, η οποία κάνει λόγο για είσοδο πέντε κομμάτων στη νέα Βουλή. Παραμένει υψηλή η αποχή, όπως και το ποσοστό των πολιτών που ακόμα δηλώνουν αναποφάσιστοι

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN,  στο 23,7% διαμορφώνεται το ποσοστό της ΝΔ με βάση την πρόθεση ψήφου, έναντι 18,4% για το ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,2%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτο το ΚΙΝΑΛ με 4,6%.

Οπως μετέδωσε το Εθνοςστην πρόθεση ψήφου διαφαίνεται πώς το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης έχουν οι αναποφάσιστοι και οι σκεπτικιστές αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 54%, έναντι 80% της Νέας Δημοκρατίας.

Εντυπωσιακό είναι το 21% των ψηφοφόρων που επιθυμεί νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική μετά τις εκλογές έναντι του 21% που θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το 34% που θέλει κυβέρνηση Ν.Δ ή με κορμό την Ν.Δ.

Όσον αφορά τον επόμενο πρωθυπουργό κάνει δυναμικά την εμφάνισή της η επιλογή «Κανένας» με τον Κ.Μητσοτάκη να προηγείται ελαφρώς (2%) του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα