Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση – Πόση η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Προβάδισμα 14,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πολιτικής επιρροής καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελληνική Λύση στο 3%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, ενώ το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να συγκεντρώνουν 1% και τα λοιπά κόμματα 7,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 26%.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η στάση των πολιτών παραμένει αρνητική καθώς σύμφωνα με την έρευνα, το 65%, σχεδόν 2 στους 3 πολίτες, τάσσονται κατά.

Αναφορικά με τη γνώμη των πολιτών για το συλλαλητήριο της Αθήνας της 20ης Ιανουαρίου, το 59% δηλώνει πως έχει θετική άποψη.

Παράλληλα, επτά στους 10 πολίτες (71%) πιστεύουν ότι πρέπει να διεξαχθεί Δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Η Public Issue, φαίνεται να ανεβάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ  από την προηγούμενη έρευνα της.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα σημειώνουν άνοδο 0.5% και 2.5%, αντίστοιχα, σε σχέση με το προηγούμενο γκάλοπ της Public Issue.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα