Τι απαντά Ο Ν.Παππάς για το ταξίδι στη Βενεζουέλα και τις τηλεοπτικές άδειες

dmkcuigdsy56e4391de1c6bΚαλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή ο κ. Παππάς κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τις αποκαλύψεις για το ταξίδι στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

«Το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν γίνουμε κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Παππάς εξηγώντας ότι έγινε σε μια περίοδο που η Βενεζουέλα αναζητούσε σχέσεις με άλλες χώρες και η τότε ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήθελε να έχει την παραμικρή επαφή.

«Πρόκειται για τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου, δεν υπάρχει λόγος να μην αναπτύσσει κανείς σχέσεις μαζί της» εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα έχουν σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Ο Νίκος Παππάς διευκρίνισε πως επρόκειτο για ένα πολιτικό ταξίδι που έγινε με σκοπό τη γνωριμία με την πολιτική ηγεσία της χώρας και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας. Στη συνέχεια απαντώντας για το αν επρόκειτο για ένα πολιτικό ταξίδι και μόνο και για το τι εννοούσε όταν αναφέρθηκε στην προμήθεια σούπερ μάρκετ ο ίδιος διευκρίνισε ότι εννοούσε την προμήθεια των σούπερ μάρκετ της χώρας της Λατινικής Αμερικής με ελληνικά προϊόντα. «Τα κρατικά σούπερ μάρκετ προμηθεύονται με διακρατικές συμφωνίες και επειδή η Ελλάδα έχει προϊόντα…» είπε χαρακτηριστικά. «Οικονομικές σχέσεις δεν έχουμε με τη Βενεζουέλα, θα ήταν ευχής έργο να είχαμε με τη χώρα που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου», προσέθεσε.

Οσον αφορά στον Αρτέμη Αρτεμίου ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στον ίδιο λέγοντας ότι ο Κύπριος δικηγόρος είναι μόνος του αρμόδιος να αποκαλύψει ττο σκοπό του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς, άφησε αιχμές λέγοντας ότι το ότι ξεθάφτηκε ένα ταξίδι και επιχειρήθηκε να φτιαχτούν σκιές είναι μέρος προσπάθειας συμψηφισμών, ενώ έκανε λόγο για εισαγόμενη προπαγάνδα ότι η Αριστερά χρηματοδοτείται από άλλα κράτη. Μάλιστα στο σημείο εκείνο εκτόξευσε πυρά κατά της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι αυτά χρηματοδοτούνταν από τη Siemens. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει δει 150 επενδυτές και αναρωτήθηκε «τι να κάνω να κυνηγάω κάθε σπέκουλα;».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δοθούν ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ξανά στις τέσσερις τονίζοντας «ο αριθμός τέσσερα είναι αυτός που ψήφισε η Ελληνική Βουλή».

Δεν καταργείται ο νόμος -Και άλλα κόμματα ψήφισαν άρθρα του
«Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Τον νόμο αυτόν τον ψήφισαν εν μέρει και άλλα κόμματα. 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Υπάρχει μια βάση συναινέσεων. Δεν πέφτει ο νόμος Παππά. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”», πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Τνισε μάλιστα πως το ΕΣΡ δεν νομοθετεί και μόλις συγκροτηθεί θα εφαρμόσει το νόμο της κυβέρνησης.

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή «προσαρμόζει» τη νομοθεσία στη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ» ενώ δεν παρέλειψε να καρφώσει το ανώτατο δικαστήριο λέγοντας ότι «το ΣτΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε με υπόθεση διαστημική, σε άλλες υποθέσεις καθυστερεί περισσότερο».

Υποστήριξε ότι «δεν είναι προς θάνατον να έχουν μετακινηθεί όλοι» επιμένοντας ότι «οι δικές μας ενέργειες (σ.σ. για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες) ήταν πράξεις ανάγκης γιατί είχαμε την αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ». Χαρακτήρισε, δε, «φτωχή κριτική ότι κάναμε ενέργειες μόνο και μόνο για να φύγει η Λίνα Αλεξίου από τη θέση της προέδρου του ΕΣΡ».

«Εγώ αισθάνομαι ότι μπήκε σε αυτή τη διαδικασία ένα προσωρινό φρένο αλλά ότι και αυτή η διαδικασία που ταλαιπώρησε το πολιτικό σκηνικό έχει οδηγήσει τα κόμματα στο δρόμο της λογικής» συνέχισε ο υπ. Επικρατείας.

«Υπάρχουν δυο θέματα. Η αδειοδότηση αυτή καθ’ αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση, είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε», τόνισε ο υπουργός, «εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας», πρόσθεσε.

Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ
«Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ», είπε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση και τη Δευτέρα θα είναι μια προσπάθεια εκτροπής από μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή παρανομούμε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα