Τις κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας ενεργοποιεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποιεί την διαδικασία κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2018 εξαιτίας των νόμων που υιοθέτησε η Βουδαπέστη, βάσει των οποίων ποινικοποιείται η υποστήριξη προς τους μετανάστες. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτίθεται να φέρει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην ουσία οι Βρυξέλλες κατηγορούν την Βουδαπέστη για παραβίαση των ελευθεριών των μεταναστών όπως επίσης και για θέσπιση παράνομων περιορισμών όσον αφορά στα δικαιώματα του ασύλου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί την επόμενη πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά στην διαδικασία κατά της Ουγγαρίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία επισημαίνεται ότι «στις 19 Ιουλίου του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε επίσημα την Ουγγαρία σε ό,τι αφορά στην νέα νομοθεσία. Αφού ανέλυσε την απάντηση που πήρε από τις ουγγρικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των προβλημάτων που έχουν επισημανθεί δεν έχουν ακόμη επιλυθεί».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι μεταξύ των παραβάσεων, τις οποίες η Βουδαπέστη δεν ήρε, είναι «ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών» των μεταναστών, καθώς και «ο παράνομος περιορισμός του δικαιώματος ασύλου».

«Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει 2 μήνες για να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αντίθετη περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε στις 19 Ιουλίου του 2018 να εκκινήσει την διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία εξαιτίας των νόμων που υιοθέτησε η Βουδαπέστη για τους μετανάστες ενημερώνοντάς την επίσημα για τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, απαντώντας στις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να αγωνιστεί κατά της διαδικασίας των κυρώσεων που εκκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε περίπτωση που η Ουγγαρία δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί αργότερα να της στερήσει το δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα