Τη Φρανκφούρτη επιλέγει η Citigroup αντί του Λονδίνου

Τη Φρανκφούρτη επέλεξε η Citigroup ως νέα έδρα μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, που βρίσκονταν μέχρι στιγμής στο Λονδίνο, το οποίο πάντως παραμένει επισήμως το «στρατηγείο» του ομίλου για την ευρύτερη περιοχή (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Με τον τρόπο αυτό, προχώρησε σε μια κίνηση την οποία εξέταζε επί μήνες, στον απόηχο της έναρξης της διαδικασίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η διοίκηση του ομίλου εξέταζε εδώ και καιρό αρκετές εναλλακτικές λύσεις -ανάμεσα στις οποίες την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και, φυσικά, τη Γερμανία. Καθοριστικό στοιχείο για την τελική της απόφαση φαίνεται πως ήταν η δυνατότητα την οποία διαθέτει η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, να διαχειρίζεται περίπλοκες πράξεις οι οποίες αφορούν τα παράγωγα -μάλιστα, οι ειδικοί θεωρούν πως η BaFin είναι η μοναδική εκτός Λονδίνου που διαθέτει ανάλογη δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Φρανκφούρτης είναι ήδη η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία η διοίκηση της Citigroup διεξήγε επίσης διαπραγματεύσεις προτού λάβει την οριστική της απόφαση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα