Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου παίρνουμε την Ηριάννα πίσω!

Αύριο, Δευτέρα 17 Ιουλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της αίτησης αναστολής για την 29χρονη Ηριάννα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο στις 9 το πρωί.

Την Παρασκευή 14/7 καθαρογράφηκε η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία, για συμμετοχή της στην επαναστατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με την καθαρογραφή της απόφασης ανοίγει πλέον ο δρόμος να εκδικαστεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, με την οποια φυλακίστηκε η 29χρονη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς». Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Τη Δευτέρα, όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα Β. Λ και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο όπου πλήθος κόσμου αναμένεται να ενώσει ξανά τη φωνή του με την Ηριάννα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα