Τη Δευτέρα ξεκινάει την πρώτη γεώτρηση ο «Πορθητής»

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο «Πορθητής» για την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο
Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου είναι η 95η επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους
Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Αττάλειας και δυτικά της Κύπρου στην ΑΟΖ της Τουρκία
Τη στιγμή που το ερευνητικό πλοίο Barbaros παραμένει στο Αιγαίο, η Τουρκία αγόρασε και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο, σύμφωνα με τη Yeni Safak.

«Η Τουρκία αγόρασε έναντι 262,5 εκατομμυρίων δολαρίων και το πλοίο Deepsea Metro I, σκάφος παρόμοιο με το “Fatih” (Πορθητής) που ήδη έχει αγοράσει και ετοιμάζεται να βγάλει στα ανοιχτά για γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο» γράφει το δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, τη Δευτέρα ξεκινά ο Πορθητής για την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, 95η επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους, ξεκινά το ταξίδι του το γεωτρύπανο της Τουρκίας για την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι αναμένεται στο πρώτο αυτό ταξίδι ανοιχτά της Αττάλειας να συμμετάσχει και ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Όπως αναφέρεται η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Αττάλειας και δυτικά της Κύπρου στην ΑΟΖ της Τουρκίας. Τον Πορθητή θα συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα