Τη Δευτέρα θα κριθεί, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού

Τη Δευτέρα τελικά θα εξετασθεί αυτεπάγγελτα, από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, η νομιμότητα της απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για την κράτηση του Suleyman Ozkaynakcim, ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διατάχθηκε το προσωρινό “πάγωμα” της απόφασης για χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι αντιδράσεις νομικών, επιστημόνων και άλλων διεθνών και μη, φορέων για την παράνομη κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών αυξάνονται.

Μάλιστα, από τα τέλη του ερχόμενου μήνα, σταδιακά οι “8” θα περνούν την πόρτα εξόδου του Αστυνομικού Τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού στο οποίο φιλοξενούνται μετά την μεταγωγή τους από τον Έβρο στην Αθήνα. Και αυτό δίοτι εκπνέουν τμηματικά για κάθε έναν από αυτούς οι περιοριστικές προθεσμίες για την κράτησή τους, πέρα από τις οποίες δεν είναι εφικτή η παραμονή τους στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει εκ νέου το ήδη αρνητικό κλίμα ανάμεσα στο Μαξίμου και την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα