Την 21η Ιουλίου θα συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το Noor 1

H συζήτηση και η σχετική ψηφοφορία σχετικά με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το Noor 1 και τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 21 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της ΝΔ είναι να διερευνηθεί «η εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Άλλωστε, στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Πέραν της εξεταστικής, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης συνομιλώντας με Κοινοβουλευτικούς συντάκτες προανήγγειλε ότι μέχρι να κλείσει για τις θερινές διακοπές (στις 4 Αυγούστου) θα έρθουν έξι νομοσχέδια όχι, πάντως, με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Σε ερώτηση αν αναμένεται νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα, ο κ. Βούτσης δήλωσε… άγνοια.

Η παρουσία του Προέδρου της Βουλής στην αίθουσα των Κοινοβουλευτικών συντακτών έγινε επ’ αφορμής της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και επιλογής των προϊσταμένων των  4 διευθύνσεων της Βουλής: της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Έργου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, η Βουλή είναι ο πρώτος φορέας του Δημοσίου που εφαρμόζει το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών. Μάλιστα, σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η επιλογή τμηματαρχών κλπ. «Σήμερα έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την αξιολόγηση και επιλογή στελεχών. Εφαρμόστηκε η καινούργια νομοθεσία για επιλογή γενικών διευθυντών με διευρυμένο τρόπο.  Συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι εργαζομένων που είχαν προκύψει από διαδικασίες ψηφοφορίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ΠτΒ, εξάροντας το δυναμικό του Κοινοβουλίου, μια και όπως είπε οι μισοί εξ’ αυτών πληρούσαν τα τυπικά προσόντα.

ΠΑΣΟΚ: Ρουλεμάν η διαδικασία συνεντεύξεων

Πλήρως διαβλητό θεωρεί ο βουλευτής και μέλος της επιτροπής Κανονισμού, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου το σύστημα των συνεντεύξεων, σύμφωνα με το οποίο διαμορφώθηκε η τελική κατάσταση των υποψηφίων προϊσταμένων. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις συνεντεύξεις «δόθηκε μεγάλη ώθηση σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ άλλοι έπιασαν απλά την βάση».  «Το ζήτημα που είχε η επιτροπή είναι ότι  αγνοήθηκαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά», προσέθεσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι υποψήφιοι που βρίσκονταν τέταρτοι ή πέμπτοι στην κατάταξη, βρέθηκαν στην πρώτη – δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα