Την στήριξή της στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο επικείμενο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην πΓΔΜ θα εξασφαλίσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και συνεχάρη την πΓΔΜ και την Ελλάδα για την επίτευξή της. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μάτις σημείωσε ότι οι πολίτες της χώρας έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν το δημοψήφισμα και τους κάλεσε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Επίσης, υπενθύμισε όσα είπαν ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στα Σκόπια και ιδίως την αναφορά τους ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ανοίγει τις πόρτες για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη του κ. Μάτις στα Σκόπια εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων ηγετών ξένων χωρών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων, με σκοπό τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και του επικείμενου δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα