Την προεδρία των ΗΠΑ θέλει πρώην CEO των Starbucks

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Σουλτς, πρώην επικεφαλής της Starbucks, «εξετάζει σοβαρά» το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 για να αμφισβητήσει τον σημερινό ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
 
«Εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ο 65χρονος Σουλτς στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS «60 minutes». Δήλωσε πως ήταν «ανέκαθεν δημοκρατικός» και διευκρίνισε πως θα θέσει υποψηφιότητα «ως ανεξάρτητος κεντρώος εκτός του δικομματικού συστήματος».
«Ζούμε μια από τις πιο αβέβαιες περιόδους», συνέχισε. Για τον ίδιο, ο Τραμπ «δεν έχει τα προσόντα για να είναι πρόεδρος» και, εξάλλου, οι ρεπουμπλικανοί και οι δημοκρατικοί «δεν κάνουν ποτέ αυτό που είναι απαραίτητο για τον αμερικανικό λαό και αφοσιώνονται καθημερινά σε μια ρεβανσιστική πολιτική».
Τα δύο κόμματα είναι υπεύθυνα για τη διόγκωση του κρατικού χρέους της χώρας στα 21,500 τρισεκατομμύρια δολάρια, υπογράμμισε, «ένα επικίνδυνο παράδειγμα (…) αποτυχίας έναντι της συνταγματικής ευθύνης τους».
Ο Σουλτς απέρριψε τους φόβους ότι η υποψηφιότητά του θα ευνοήσει τη διαίρεση της ψήφου της αντιπολίτευσης και θα οδηγήσει σε επανεκλογή του Τραμπ. «Θέλω να κερδίσει ο αμερικανικός λαός. Θέλω να κερδίσει η Αμερική», διαβεβαίωσε.
Στην αμερικανική πολιτική ζωή, οι υποψήφιοι που εμφανίζονται στις προεδρικές εκλογές έξω από τους δύο μεγάλους σχηματισμούς, παρά τις δυσκολίες που πρέπει να υπερβούν, συχνά κατηγορούνται ότι κάνουν να χάσει το στρατόπεδο στο οποίο βρίσκονται ωστόσο πιο κοντά.
Το 1992, ο συντηρητικός δισεκατομμυριούχος Ρος Περό είχε έτσι πάρει αρκετές ψήφους από τον ρεπουμπλικανό Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ώστε να εκλεγεί ο δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον. Και οι δημοκρατικοί ενοχοποιούν τον δικηγόρο υπερασπιστή των καταναλωτών και κήνσορα των λόμπι Ραλφ Νέιντερ για την αποτυχία του Αλ Γκορ το 2000 με αντίπαλο των ρεπουμπλικανό Τζορτζ Ου. Μπους — κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.
Ο Σουλτς μεγάλωσε σε λαϊκή συνοικία της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια έκανε περιουσία εγκαθιστάμενος κατά τη δεκαετία του 1980 στη βορειοδυτική Πολιτεία της Ουάσινγκτον και οικοδομώντας την αυτοκρατορία της αλυσίδας Starbucks.
AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα