Την ενοχή Τσοχατζόπουλου, Τσοχατζοπούλου και Σταμάτη πρότειναν οι εισαγγελείς

Οι εισαγγελείς της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότειναν το μεσημέρι την ενοχή – όπως πρωτοδίκως – του Άκη Τσοχατζόπουλου, της Βίκυς Σταμάτη, της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία αν γίνει δεκτή μπορεί να θέσει εκ νέου θέμα επιστροφής τους στις φυλακές, πρότειναν το μεσημέρι, για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Η εισαγγελική πρόταση ζητεί την ενοχή συνολικά των 12 εκ των 16 κατηγορούμενων. Στην αγόρευσή της, η Αναστασία Δημητριάδου ζήτησε την καταδίκη, όπως και πρωτοδίκως, 12 εκ των κατηγορουμένων, καθώς επίσης την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, τεσσάρων και συγκεκριμένα των Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου, για τους οποίους – όπως τόνισε – διατηρεί αμφιβολίες ότι γνώριζαν για την παράνομη προέλευση των χρημάτων.

“Ήξεραν”

Η εισαγγελέας μίλησε για ένα “δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιρειών με στόχο τη νομιμοποίηση της παράνομης περιουσίας του πρώτου κατηγορούμενου, Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ο αναπληρωτής της  Σταμάτης Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε σε “εγκλήματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου” και σε “παράνομες χρηματορροές δωροδοκίας και στη χρησιμοποιηση του παράνομου χρήματος”. Όσο για το ακίνητο του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατά την κα. Δημητριάδου, “αποδείχθηκε ότι η πώληση του ακινήτου που κατέληξε στην ιδιοκτησία της κατηγορούμενης ήταν εικονική. Οι αγοραπωλησίες επέτρεψαν τη μεταβίβαση για να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση των χρημάτων”.  Όπως ανέφερε, μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποπειράθηκε και πέτυχε να νομιμοποιήσει μίζες που έλαβε από το Tor M1 και των υποβρυχίων.

Παράλληλα, η κυρία Δημητριάδου ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπουλου και η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη όπως επίσης και ο κατασκευαστής, Αστέριος Οικονομίδης καθώς και ο επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης, όπως και η λογίστρια του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Επίσης, ζήτησε την ενοχή και πρώτου εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα, καθώς και των χρηματιστών, Οράτιου Μελά και Νίκου Αντωνιάδη όπως και της δικηγόρου, Μαρίας-Ταλίτα Τσεκούρα και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν καθώς και του πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου.

Η Βίκυ Σταμάτη

Για τη Βίκυ Σταμάτη, η εισαγγελέας είπε πως “είναι έξυπνη γυναίκα, εργαζόμενη και απόλυτα ικανή να κατανοήσει από που προέρχονταν τα χρήματα. Απέκρυψε τον τρόπο απόκτησης περιουσίας και μετέτρεψε μέρος της περιουσίας σε εργασίες και απέκρυψε την προέλευση της περιουσίας”.

“Αποχωρώ είναι παραλήρημα θέατρο παραλόγου”, είπε η κα Σταμάτη.

Ζήτησε επίσης την ενοχή  του Γιάννη Σμπώκου διακίνηση 10.000.000 και όχι 40.000.000 όπως του αποδίδονται κατά την κατηγορία ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι σε αυτόν αναφέρονται οι έγγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα