Την αποχώρηση της από τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου εξετάζει η Ρωσία

Ρωσικές εταιρείες πετρελαίου ζητούν την αποχώρηση από  τη συμφωνία, τονίζοντας πώς δημιουργεί εμπόδια στο δρόμο για την επέκταση του κλάδου.
Την αποχώρησή της από τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου εξετάζει η Μόσχα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak. 

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε πως θα μπορούσε να συζητήσει την πιθανή έξοδο της χώρας του από τη συμφωνία  στο Ομάν την επόμενη εβδομάδα. Η Ρωσία είχε υποσχεθεί να μειώσει την παραγωγή κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως στο πλαίσιο της συμφωνίας ως τμήμα μιας ομάδας παραγωγών εκτός του ΟΠΕΚ που επέλεξαν να συνδράμουν την πρωτοβουλία σταθεροποίησης της αγοράς του μπλοκ.
«Βλέπουμε ότι η αγορά γίνεται ισορροπημένη. Βλέπουμε ότι το πλεόνασμα της αγοράς μειώνεται, αλλά η αγορά δεν είναι εντελώς ισορροπημένη και, φυσικά, πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση », δήλωσε στο Reuters ο  Novak.
Ρωσικές εταιρείες πετρελαίου ζητούν την αποχώρηση από  τη συμφωνία, τονίζονταςπώς δημιουργεί εμπόδια στο δρόμο για την επέκταση του κλάδου.
Οι τιμές του βαρελιού Brent πλησιάζουν σήμερα τα 70 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αγορές ακατέργαστων προϊόντων αντισταθμίζουν την ισορροπία τους καθώς πλησιάζει ο Ιούνιος, οπότε και η συμφωνία τίθεται προς «αναθεώρηση». Όσον αφορά στα μέλη του ΟΠΕΚ, η συμφωνία θα μπορούσε να συνεχιστεί και μετά τα τέλη του 2018.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα