Την απομόνωση του Ιράν από όλες τις χώρες ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από όλες τις χώρες «να απομονώσουν» το Ιράν και δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να ηγηθούν της μάχης κατά του εξτρεμισμού.

Απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο εκπροσώπων του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, ανάμεσά τους 37 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, που συγκεντρώθηκαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι αραβικές χώρες έχουν πληρώσει τον βαρύτερο φόρο αίματος στην «φανατική βία» και ότι μία καταστροφή στον ανθρωπιστικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας απλώνεται στην περιοχή.

«Περιμένοντας από το ιρανικό καθεστώς να δείξει την βούληση να γίνει εταίρος στην ειρήνη, όλες οι χώρες που έχουν συναίσθηση της ευθύνης οφείλουν να εργασθούν από κοινού για να απομονώσουν το Ιράν», είπε ο Τραμπ κατηγορώντας την Τεχεράνη για «υποδαύλιση της φωτιάς του θρησκευτικού πολέμου και της τρομοκρατίας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να σταθούν στο πλευρό αυτών των ηγετών στον αγώνα κατά του εξτρεμισμού, αλλά οι χώρες αυτές πρέπει να ηγηθούν, είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα